dimarts, 2 de febrer del 2016

Zona crítica / L'ecotaxa a les Illes Balears



L’Ecotaxa a les Illes Balears

El tema del qual m’agradaria parlar és sobre l’ecotaxa (impost turístic). És un tema que sobretot als hotelers no els agrada gens ni mica. Consisteix en un impost que paguen les persones que s’allotgen en hotels. Aquest impost s’ha d’usar per millorar la degradació que fan els turistes al mediambient.


En primer lloc, jo estic d’acord amb aquest impost. Tampoc no és una quantitat molt gran de diners. La taxa diària seria d’uns 0.25 a 2 euros. Els que han de pagar aquest impost són els majors de 16 anys que han de pernoctar als diferents hotels de les diferents illes.

A més d’això, la recaptació d’aquest impost es destinarà per exemple a la protecció i recuperació del mediambient. Això vol dir que a la llarga tothom es podria beneficiar d’aquest impost turístic. Per als turistes també serà millor que estigui aprovada ja que, com dic, la recaptació s’invertirà en millorar el turisme a les illes.

Finalment, crec que hem de conscienciar el turista perquè tracti millor les illes. No obstant, també hem de conscienciar els hotelers que d’alguna manera sortiran guanyant perquè tot el que sigui millorar les illes es tradueix en més turisme en aquestes.

En conclusió, crec que s’ha d’aplicar aquest impost i tota la recpatació d’aquest invertir-la en millorar el mediambient a les illes, a la llarga serà millor per a tots.

Dani Pérez (4t ESPA)


Aquí pots llegir altres textos d'opinió:
  • Alexis García (4t ESPA).
  • Eloy Vaquero (4t ESPA).
  • Natalia Gallego (4t ESPA). 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada