dilluns, 23 de novembre del 2015

La meva ciutat: Zagreb i Avilés

Els alumnes de català A2 han descrit els seus països i ciutats natals. Aqui teniu les descripcions que han fet la Jasmine Starman i el Sergio Àlvarez.

Zagreb

El meu país es diu Croàcia. Es troba a la vora del mar Mediterrani i fa frontera amb Eslovènia, Itàlia, Bòsnia, Sèrbia i Hongria.

Al nord de Croàcia es troba Zagreb, la meva ciutat natal. Zagreb és la capital i la ciutat més gran del país amb 1 milió d’habitants. És una ciutat turística i també centre cultural, amb nombrosos teatres, museus, galeries d’art i parcs. A la zona antiga, denominada el cor de la ciutat, hi ha edificis històrics i monuments importants, així com el Teatre Nacional, la sala de concerts, la Catedral i diverses esglésies.

També hi ha unes grans escultures i moltes cafeteries amb les taules al carrer, on es poden aprofitar els dies de bon temps escoltant la música i parlant amb els amics.

La meva ciutat natal és molt maca, bastant neta i té molt caràcter.

Jasmine Starman


File:Crkva Sv Marka, Zagreb.



"Avilés , que guapa yes"

Hola! sóc el Sergio i sóc d’Avilés. Vols saber més? Som-hi! 
Avilés és una ciutat costanera d’Astúries i molt industrial. Tenim moltes platges a prop i també un port comercial i pesquer. Moltes vegades fa mal temps, fa fred o plou, però Avilés no és només platges. Tenim un casc antic molt polit, amb molta història. 
Pedro Menéndez d’Avilés va ser el primer descobridor de Florida i Martin de las Alas, cap de l’armada invencible. 
 Aviles i Astúries són famoses pel bon menjar, el plat típic és la “fabada asturiana“ i la beguda, la sidra . La gent d’Avilés i Asturies en general són bona gent, però tenim un caràcter dur i fort. 
 Si vols menjar i beure, si t´agrada passejar per la història, disfrutar de la naturalesa o conèixer que Astúries es porta al cor, visita aquesta ciutat.
Sergio Àlvarez


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada