dilluns, 16 de novembre del 2015

Excursió a Benirràs




El passat 28 d'octubre un grup ben nombrós de l'escola va participar en una sortida a la zona dels Amunts de Benirràs, guiada per en Juanjo, voluntari de l'associació ecologista Amics de la Terra d'Eivissa.

Es Amunts abarca tota la zona muntanyosa del nord de l'illa compresa entre Sant Antoni de Portmany i Sant Carles de Peralta. Des de l'any 1991 es troba catalogada com a zona ANEI, és a dir, àrea natural d'especial interès, fet que ha estat decisiu perquè actualment sigui una de les zones menys construïdes i millor conservades de l'illa.

Una vegada fetes les presentacions i l'explicació de l'itinerari, començam l'ascens cap al puig on es desenvoluparà majoritàriament l'activitat. El camí és senzill, potser amb una mica de pendent en alguns trams, encara que irregular i amb moltes pedres. Hi ha algunes persones que s'empenedeixen de no haver portat el calçat adequat, i és que a la muntanya un sempre ha de venir ben equipat! 

L'ascens el feim sense aturades però disfrutant de les meravelloses vistes i prestant atenció a la mida dels pins i arbusts. Una vegada a dalt de tot podem divisar, cap a l'oest, Benirràs, i cap a l'est, s'Illa den Calders, es Caló des Porcs, Cala Xarraca, s'Illot des Renclí, Cala Xuclar i, molt lluny, la silueta del majestuós far de Portinatx. Després d'omplir un poc la panxa, en Juanjo ens explica que la zona ons ens trobam va patir un greu incendi l'any 2010. Aquest va començar a la part de baix, prop de la carretera, i va començar a pujar cap als cims de les muntanyes...

Vanesa Vergara 


Aquí tens la crònica completa: Excursió a Benirràs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada