divendres, 2 de desembre del 2016

JORNADES CULTURALS CEPA PITIÜSES 2016-2017: Crònica de l'excursió a ses Salines

Avui, 1r de desembre, l'escola CEPA PITIÜSES hem començat a celebrar les "Jornades Culturals 2016-2017".

Ben bé que ho hem fet: una preciosa excursió al Parc Natural de ses Salines d'Eivissa!.

Hem partit a bona hora i arribat al parc on ens hem ajuntat amb els companys de les escoles de Formentera i Santa Eulària. Tots junts, hem set un bon manat: prop de cent cinquanta persones!. (Mireu si hi ha gent gran que vol estudiar; i que duri...). 
Tots nosaltres, ben acompanyats pels professors, que també els agrada això de passejar, xerrar i no estar tancats entre les quatre parets de l’escola. 

No sé si els organitzadors l'havien contractat o no, però ens ha fet un temps magnífic, sense vent ni pluja i un solellet que era d'agrair: Donaven ganes de ficar-te a l'aigua!

Quan hem arribat a ses Salines, passejant, xano-xano, i amb les explicacions de n'Ivan, que es coneix cada pedra i branca del camí, hem anat fins a la torre de Ses Portes, on hem fet una breu parada per fer un mos i seguir escoltant les explicacions de n'Ivan sobre els illots que hi ha entre Eivissa i Formentera i que es veuen des de la costa (s'Espardell, Es Caragoler, s'Illa des Penjats, des Porcs...) i es Freus, etc. 

De tornada hem fet dos grups: uns hem anat pel costat de la mar i uns altres han tornat pel mateix camí que havíem vingut. Ens hem trobat al començall de la platja per rebre més explicacions de n'Ivan (avui l'hem fet treballar!). Aquesta vegada, i també molt interessant, sobre la Posidònia, un dels grans tresors que tenim a les nostres illes. 

Després hem anat a escoltar les explicacions de na Marta Tur, de l'IBANAT, que ens ha parlat de les salines, dels estanys, de la producció de sal i de la seva importància ecològica i industrial, tot realment molt curiós i molt ben explicat. I llavors.. bus i cap a Vila. 

I fins aquí, l'excursió d'enguany. Vaja si ha valgut la pena!.
Josep Domínguez










 

Imatges de l'excursió cedides per en Josep Domínguez, alumne d'Accés a CFGS.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada