divendres, 9 de març del 2018

Dia de la Dona

Per celebrar el Dia de la Dona els diferents grups i nivells de l'escola han dut a terme a les diferents seus una sèrie d'activitats. Aquí en teniu una mostra.

Com a centre ens hem adherit al Pacte contra les violències masclistes i hem donat difusió al manifest.



A través de diferents textos (contes, poemes, articles, còmics...), vídeos i cançons hem reflexionat sobre les desigualtats de drets entre homes i dones.

L'alumnat d'ensenyaments inicials i espanyol han treballat el tema a través de les vinyetes de Forges i d'aquesta manera també s'ha fet un homenatge a aquest dibuixant, mort recentment, i se n'han elaborat punts de llibre.




Els grups de Català, ESPA, Accés a UIB i Cicles Formatius de Grau Superior han llegit els poemes de la poetessa M. Mercè Marçal (Divisa, Cançó de fer camí) que s'han repartit en format punt de llibre i se n'han escoltat les versions musicades.



Els grups de català B1 i B2 han llegit el conte Rebel·lió d'Anna M. Villalonga i han reflexionat sobre els estereotips de gènere als contes tradicionals.


També s'han recomanat lectures com Trampa de foc, novel·la que explica de manera senzilla per què se celebra el dia 8 de març el Dia de la Dona, i l'assaig Tothom hauria de ser feminista de Chimamanda Ngozi Adichie.

                    



«Avui m’agradaria demanar que comencem a somiar un pla per construir un món millor. Un món més just. Un món d’homes més feliços i dones més felices que siguin sincers amb ells mateixos. I aquesta és la manera de començar: hem d’educar les nostres filles d’una manera diferent. I també hem d’educar els nostres fills d’una manera diferent». 
("Tothom hauria de ser feminista", Chimamanda Ngozi Adichie)

A més, el grup de català B2 ha conegut la figura de l'escriptora M. Aurèlia Capmany, que va destacar també pel seu compromís amb el feminisme, de qui enguany se celebra el centenari.


Vinyeta extreta del llibre "Dona, doneta, donota" de M.Aurèlia Capmany (amb il·lustracions d'Avel·lí Artís Gener)


El grup d'accés a UIB també ha aprofitat l'assignatura de comentari per reflexionar sobre la situació de la dona al món o sobre el perquè de la vaga feminista comentant textos com aquest: El machismo es el sistema, tio.

Entre tots ens hem adonat que encara cal fer molta feina per aconseguir la plena igualtat de gènere en tots els àmbits i l'educació és el camí per aconseguir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada